Müzik çalar

28 Eylül 2018 Cuma

Balonlarım Kaç (oyun..sanat)


Merhaba, uzun zamandır yoktum. Malum KPSS'ye çalışıyordum. Şuan ise bir anaokulunda görev yapmaya başladım. Okulun ilk haftası bu etkinliği atmak isterdim blog'uma ama biliyorsunuzki ilk haftalar pertimiz çıkmışçasına eve dönüyoruz. Bu etkinlik özellikle ilk hafta yaptırılabilecek çok kolay aynı zamanda çok eğlenceli bir etkinlik. Çocuklarla beraber ilk önce oyun oynayıp enerjimizi atıyoruz sonra masalara geçiyor ve sanat etkinliğini yapıyoruz. Yapıştırıcıyla ilk tanışmaları balonu süslemekle oldu benim öğrencilerimin, çokta başarılı şekilde etkinliklerini yaptılar. Şimdiden Ellerinize sağlık. Görüşmek üzere :) 
Etkinliğin Adı: Balonlarım Kaç
Etkinliğin Çeşidi: Bütünleştirilmiş, Oyun ve Sanat Etkinliği, Büyük Grup Etkinliği
Etkinliğin Yapılış Tarihi: 
Yaş Grubu: 
Sınıf Mevcudu: 
Kazanım ve Göstergeler:
Bilişsel Gelişim:
Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri:
Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. )
Motor Gelişim:
Kazanım 1: Yer değiştirme hareketi yapar. (Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda yürür ve koşar.)
Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. ( Göstergeleri: Malzemeleri yapıştırır. Nesneleri kopartır, yırtar.

Materyal: Balon Kalıbı, Renkli Kağıtlar, Yapıştırıcı
Sözcükler: Yansıma sözcük; PAT
Kavramlar: Hızlı, yavaş
 Öğrenim Süreci: Çocuklardan biri ebe olarak seçilir ve o çocuğa balonları patlatma görevli bir iğne olduğu söylenir. Diğer çocuklardan ise iğneden uzakta bir yerde hızlı hızlı balon üflermiş gibi yaparak balon şişiyormuş gibi davranmaları istenir. Balon taklidi yapan çocukların aynı bir balon gibi sınıf içerisinde yavaş hareketlerle dolaşmaları söylenir. Öğretmen iğneye “hadi iğne balonları patlat” dedikten sonra balonların kaçışmaya başlamaları istenir. İğne taklidi yapan çocuk, çocuklardan kime dokunursa dokunduğu çocuk “pat” der ve yere yatar. Sona kalan çocuk bir sonraki oyunun iğnesi olur ve oyun tekrarlanır.  Daha sonra sanat etkinliğine geçilir. Balon kalıplarını çocukların renkli kâğıtlarla süslemeleri istenir.
Değerlendirme Soruları:
Bu oyunda ne yaptık?
Balonu nasıl şişiririz?
Balonu şişirmek için neye ihtiyacımız var?
Büyük balon mu yoksa küçük balon mu oldunuz?
İğne nasıl durur?
Bizim aldığımız hava nereye gider?
Bir balon gibi şişmek nasıl hissettirdi?


 Balonları Kaç Etkinlik Değerlendirmesi:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder