Müzik çalar

2 Ocak 2019 Çarşamba

Pinokyocuk (duyu organlarımız) Etkinlik Planıı


Etkinliğin Adı: Pinokyocuk
Etkinliğin Çeşidi: Bütünleştirilmiş, Türkçe-Oyun-İlköğretime Hazırlık Etkinliği, Bireysel ve Büyük Grup Etkinlik
Etkinlik Uygulanış Tarihi:
Yaş Grubu:
Sınıf Mevcudu:
Kazanım ve Göstergeler:
Bilişsel Gelişim Alanı:
Kazanım 1: Nesne /durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.)
Kazanı 2: Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayın ipuçlarını söyler. İpuçlarını birleştirerek tahminini söyler. Gerçek durumu inceler, tahmini ile karşılaştırır.)
Kazanım 3: Algıladıklarını hatırlar. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır.)
Sosyal-Duygusal Gelişim Alanı:
Kazanım 7: Bir işi ya da görevi başarmak için kendini güdüler. (Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir.)

Dil Bilişsel Gelişim Alanı:
Kazanım 3: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. (Göstergeleri: Düz cümle, olumsuz cümle, soru cümlesi ve bileşik cümle kurar. Cümlelerin ögelerini doğru kullanır.)
Kazanım 4: Konuşurken dilbilgisi yapılarını kullanır. (Göstergeleri: Cümle kurarken isim, fiil ve olumsuz yapıları kullanır.)
Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Konuşmayı başlatır, sürdürür, sonlandırır. Konuşma sırasında göz teması kurar.)
Kazanım 7: Sözel yönergeleri yerine getirir. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.)
Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar ve sorulara cevap verir. )
Motor Gelişim Alanı:
Kazanım 1: Yer değiştirme hareketi yapar. ( Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda yürür, koşar.)
Kazanım 4: Küçük kas kullanımını gerektiren hareketleri yapar.( Göstergeleri: Malzemeleri keser. Nesneleri kopartır/yırtar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar.)

Materyaller:
Pinokyo’nun ilginç hikayesi (ppt), duyu organları kavram kartları, çalışma sayfası
Sözcükler:
Marangoz, kukla, organ
Kavramlar:
Duyu organları
Öğretim Süreci:
Kukla yapacağım şarkısı çocuklara dinletirilir ve  etkinliğe çok ilginç bir hikaye okuyacağından bahsederek giriş yapılır. Çocuklara Pinokyo’yu bilip bilmediklerini sorulur. Bu hikayenin çok farklı olduğunu söylenir ve hikaye okunur hikaye bitiminde çocuklarla hikaye hakkında, duyu organlarımız hakkında sohbet edilir ve çocuklara çalışma sayfaları verilir.  Daha sonra oyuna geçilir. Öğretmen önceden hazırladığı duyu organları küpünü çocuklara gösterir. Küpü atacakları hangi organ çıktıysa onunla ilgili olan kavram kartını alacaklarını anlatır. Oyun tüm çocuklar oynayıncaya kadar devam eder. 
Değerlendirme Soruları:
Daha önce hiç tahta kukla gördünüz mü?
Sizce gözleriniz olmasaydı ne hissederdiniz?
Eğer derimiz olmasaydı sıcağı soğuğu nasıl anlardık?
Siz Gepetto usta olsaydınız Pinokyo’ya ne giydirirdiniz?
Hikayemizi beğendiniz mi?
Sen pinokyo olsaydın nasıl yürürdün?

Pinokyocuk Etkinlik Değerlendirmesi:




Aile Katılımı:

Uyarlama
  


Etkinliğimde kullandığım tamamıyla hikayesi ppt sunusu bana ait olan PİNOKYONUN İLGİNÇ HİKAYESİ sunumu linkten ulaşabilirsiniz. (resimleri google amcadan buldum ) 

https://www.youtube.com/watch?v=sQZlZA2sVBk  
pinokyo şarkısını Gülçin Öğretmenin sayfasından aldım. sesinin güzelliğine hayranım teşekkür ederim Gülçin Öğretmenimm :)

( Etkinliğimde kullandığım çalışma kağıdını ve kavram kartlarını aldığım sitelerin linklerini bırakıyorum. linklerden orijinallerine ulaşabilirsiniz. madam teacher ve evimin altın topu sayfalarına teşekkür ediyorum. )
 https://www.madamteacher.com/okul-oncesi-sanat-calismalari/duyu-organlari-ile-ilgili-sanat-etkinlikleri.html
https://www.madamteacher.com/okul-oncesi-sanat-calismalari/duyu-organlari-ile-ilgili-sanat-etkinlikleri.html
 https://www.eviminaltintopu.com/duyu-organlarimiz-etkinligi/
 https://www.eviminaltintopu.com/duyu-organlarimiz-etkinligi/
https://www.eviminaltintopu.com/duyu-organlarimiz-etkinligi/ 
 https://www.eviminaltintopu.com/duyu-organlarimiz-etkinligi/
 https://www.eviminaltintopu.com/duyu-organlarimiz-etkinligi/

 https://www.eviminaltintopu.com/duyu-organlarimiz-etkinligi/


Bir ay olmuş atmamışım etkinlik :) yoğundu Aralık ayı yoksa sınıfımda çok güzel etkinlikler uyguladım. vakit buldukça düzenler atarım buralara. duyu organlarını anlatacağım düşünüyorum ne yapsam ne etsem yine dedim bir hikaye yazayım sonra Pinokyo geldi aklıma ve yazdım hikayeyi başladım power point yapmaya kendimce görseller üzerinde oynayarak yaptım bişeyler :)  Benim çocuklar Pinokyo'nun durumunu çok ciddi dinlediler yalnız :) hadi ben kaçar. Bu arada yeni yılın ilk paylaşımı oldu bu :) Herkese sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum :)